Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /home/webhesab/public_html/help/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203
چارت حسابداری – راهنما نرم افزار وب حساب

چارت حسابداری

→ همه مطالب
فهرست مطالب

گروه حساب:
به گروه حساب عموما یک کد یک رقمی اختصاص داده می شود. گروه های حساب معمولا همه جا یکسان هستند و تفاوتهای جزئی در تعریف دارند و از دارایی ها شروع می شود و به حسابهای انتظامی ختم می شود. اگر ترتیب نقد شوندگی را در نظر بگیریم کدینگ با چنین تزتیبی خواهیم داشت:
دارایی ها ، بدهی ها ، درآمد ها ، هزینه ها و حسابهای انتظامی. این گروهها ممکن است بر اساس نیاز مشتری به داراییهای جاری ، داراییهای ثابت ، بدهی ها ، بدهی های بلند مدت و … تقسیم شود.

حساب کل:
حساب کل یکی از مهمترین قسمتهای کدینگ حسابداری است. با توجه به اینکه این سرفصل از حساب ، باید در دفاتر قانونی (دفتر کل) ثبت شود ، تعریف آن بسیار مهم است. تعریف کدینگ حساب کل باید به نحوی باشد که پاسخ گوی اداره دارایی باشد. تراز کل ، دفتر کل و سایر گزارشاتی که در سطح کل بدست می آید باید گویای وضعیت مالی یک مجموعه باشد. این گزارشات شامل درآمدهای مشمول مالیات ، در آمد های معاف از مالیات ، هزینه های عملیاتی ، هزینه های غیر عملیاتی ، داراییهای نقد و … هستند. برای کدینگ کل معمولا دو یا سه رقم با احتساب کد گروه کافی بنظر می رسد.

حساب های معین:
حساب معین برای مشخص کردن جرئیات حساب کل استفاده می شود ، بطور مثال موجودی نقد و بانک شامل جزئیات بانکها ، صندوق و تنخواه گردان ها هستند. اهمیت حسابهای معین کمتر از حساب کل نیست ، حساب معین در کنترل گردش حساب و تفکیک ریز موجودی حسابها و هزینه ها و در آمد ها نقش اساسی دارد و به تصمیم گیری های مدیریتی و پیگیری های مالی کمک خواهد کرد. برای حساب معین معمولا بین ۴ تا ۶ رقم کد در نظر گرفته می شود.

تفصیل ها:
جزئی ترین سطح حساب ها ، حساب تفصیلی است. در هر بنگاه اقتصادی حساب تفصیلی کاملا بر اساس فعالیت آن مجموعه مشخص می شود ، نام مشتریان ، حسابهای بانکی و سایر سر فصل های شخصی هر مجموعه در این سطح قرار می گیرد. همچنین روش برخورد با سطح تفصیل حسابها و تعداد سطوح تفصیل مورد استفاده در هر بنگاه اقتصادی می تواند متفاوت باشد. و برای هر تفصیل در یک کد اختصاص داده می شود.که میتوانن آن را به چند معین دلخواه مربوط کرد